ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

 

 

ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

 

Κόβουμε το καρπούζι, ξεχωρίζουμε το πολύ κόκκινο μέρος του και το στίβουμε. Περνάμε το χυμό από σουρωτήρι και τον βάζουμε στο ψυγείο. Τον σερβίρουμε κρύο σε ψηλά ποτήρια.

 

 

ΧΥΜΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

 

Πλένουμε τα σταφύλια και τα περνάμε από το τρυπητό. Βάζουμε το χυμό τους στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρουμε το χυμό στα ποτήρια προσθέτοντας ανάλογη σόδα σε κάθε ποτήρι.

 

ΧΥΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

 

Ντομάτες ώριμες

Αλάτι

Πιπέρι

 

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις λιώνουμε στο μίξερ. Περνάμε το χυμό από ψιλό τρυπητό  ώστε να μαζευτούν οι σπόροι που ίσως έχουν μείνει. Προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το χυμό σε ψηλά ποτήρια με πάγο.

 

 

Τσοπανίδου Βάσω, Ε1, 2010-2011

 

 

Πίσω    Αρχική