Η 1η παραμυθοδρομία κάνει στάση στο 7ο!!!

 

Πριν λίγο καιρό, ξεκίνησε μια μεγάλη παραμυθοδρομία σε όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές γνωστούς ολυμπιονίκες οι οποίοι, ως τον Δεκέμβριο του 2013, θα έχουν καλύψει μια απόσταση 2013 χιλιομέτρων, αφού θα έχουν διασχίζει 25 νομούς και 90 πόλεις. Ξεκίνησαν από το Ορμένιο (Θράκη) και θα τερματίσουν στο ακρωτήριο Ταίναρο (Λακωνία). Κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές που συμμετέχουν στην προσπάθεια είναι η Ειρήνη Κοκκιναρίου, η Πηγή Δεβετζή κ. ά. 

Όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί", που διοργανώνει τη δράση, Δημήτρης Αβούρης: "Ξεκινάμε στις 7 το πρωί, φτάνουμε στον προορισμό μας στις 9 (αφού διανύσουμε  20-25 χιλιόμετρα) και ύστερα, μαζί με τους πρωταθλητές, πάμε κατευθείαν στα σχολεία της περιοχής". Εκεί αφηγείται παραμύθια στα παιδιά και οι πρωταθλητές συζητούν μαζί τους για τον πρωταθλητισμό, τις προκλήσεις που οι ίδιοι αντιμετώπισαν, την ανάγκη για σωστή διατροφή, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα.

Στην κάθοδό της προς το Ταίναρο, η παραμυθοδρομία αυτή έκανε στάση και στο σχολείο μας. Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, ο παραμυθάς Δημήτρης Αβούρης αφηγήθηκε πολλά υπέροχα παραμύθια στα παιδιά του σχολείου, ενώ η πρωταθλήτρια 3.000 μέτρων στίπλ, Ειρήνη Κοκκιναρίου, συζήτησε με τα παιδιά για την αξία της προσπάθειας, την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής, τη δύναμη της θέλησης και τη σωστή διατροφή. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, δόθηκε διάλεξη και προς τους γονείς, με μεγάλη επιτυχία.

 

Πίσω       Αρχική