Συμμετοχή του Ε΄2 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οίκαδε"

 

Το "οίκαδε" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικοινωνίας σχολείων και εκπονείται από το 1999 από την Τράπεζα Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και συνείδησης μέσα από την επικοινωνία δημοτικών σχολείων Ελλάδας και Κύπρου με ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, στο οποίο εντάχθηκε το σχολείο μας μετά από σχετική αίτηση που έκανε, η τάξη μας μπήκε σε μια ομάδα επικοινωνίας μαζί με το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς και το Ημερήσιο Σχολείο "Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή" από το Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Κατά τις δυο πρώτες συναντήσεις στις 14/4 και 12/5 τα παιδιά του σχολείου μας και τα παιδιά του σχολείου από τη Νέα Υόρκη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχολεία τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν γενικότερα τόσο μεταξύ τους όσο και με τα παιδιά από την ακριτική Δαδιά, που θα παρουσιάσουν το δικό τους σχολείο, στις 24/5. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα όμορφο και πολλές φορές συγκινητικό, με τα ξενιτεμένα ελληνόπουλα να κλέβουν την παράσταση με τις φιλότιμες και συγκινητικές προσπάθειές τους, Να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για το σχολείο της Νέας Υόρκης είναι η εξαίρετη συνάδελφος κ. Αγγελική Ρουφάκη, ενώ από το σχολείο της Δαδιάς ο κ. Γρηγόρης Μόκαλης!

Φωτογραφίες από τη συγκινητική πρώτη συνάντηση που παρακολούθησε μάλιστα και η σύμβουλος της περιφέρειάς μας κ. Ιωάννα Αρβανίτη, ακολουθούν παρακάτω...  

Φωτογραφίες

.

 

Πίσω  Αρχική