Η λαογραφική μας έκθεση !!!! (από 3-3-2005)

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

        Η διαπάλη του παλιού με το νέο παράγει πολιτισμό και , καθώς η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στην καταπάτηση ιδεών και την ισοπέδωση αξιών , ηθών , εθίμων , γίνεται επιτακτική η ανάγκη να κοιτάξουμε στο παρελθόν , να βρούμε τις ρίζες μας. Και αν για κάτι , τουλάχιστον ως λαός , μπορούμε να υπερηφανευτούμε , είναι το παρελθόν.

       Η λαογραφική έκθεση συζητήθηκε από τους συναδέλφους με αφορμή τη δημιουργία παραδοσιακής γωνιάς στις αίθουσες ορισμένων τμημάτων. Δρομολογήθηκε έτσι η υλοποίηση αυτής της σκέψης. Ως πρώτη ύλη της κατασκευής ανάλογου χώρου για την έκθεση , χρησιμοποιήσαμε διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ). Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν συνάδελφοι του σχολείου μας , διαθέτοντας πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους.

       Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Σταυρ/λης , το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Θεσ/νίκης , το Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης “Αλέξανδρος Υψηλάντης” και το Σύλλογο Κρητών “Αγρίμια” για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών , κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

       Επίσης ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συμπαράσταση και τη συμβολή στην προσπάθειά μας , καθώς και τους γονείς οι οποίοι δέχθηκαν πρόθυμα να διαθέσουν κειμήλιά τους για την έκθεση.

Δεληπαπάς Δημοσθένης

Δάσκαλος - Υπεύθυνος της έκθεσης

Φωτογραφίες από την έκθεση

.

Πίσω  Αρχική